Dewulf naar halve finale in Tenniscup of Flanders

OOSTENDE - Filip Dewulf blijft winnen op de Tenniscup of Flanders. Vrijdag rekende hij af met de Fransman Escude (5-7, 6-3, 6-3). Vandaag speelt Dewulf de halve finale tegen een andere Fransman, Malcor, die gisteren Christophe Rochus uitschakelde (6-0, 6-2) en die in de eerste ronde ook al Van Garsse aan de kant had gezet.
BR>
Filip Dewulf stak na zijn zege een gebalde vuist in de lucht. Hij was eindelijk nog eens tevreden met zichzelf. «Inderdaad,» grijnsde hij na afloop, «ik word stilaan weer de oude.»
Daarmee bedoelde Dewulf in eerste instantie dat hij fysiek weer paraat is. En ook speltechnisch betert het van dag tot dag. «Het was de eerste keer dat ik tevreden kon zijn over mijn opslag, mijn ritme, mijn algemeen niveau.»
Dewulf had tegen Escude nochtans de eerste set verloren, maar dan nam hij de wedstrijd stevig in handen. Twee keer 6-3 en klaar voor de halve finale van vandaag. Ja, Filip kent zijn tegenstander wel. Malcor, een Parijzenaar, speelt al twee jaar interclub voor Luik. Vorige week won hij een klein tornooi in Hongarije. Aangezien hij pas 298e op de ATP-lijst staat, mag hij voor Dewulf geen onoverkomelijke hinderpaal zijn. Tot dusver heeft Dewulf in Oostende 45 ATP-punten gewonnen. Als hij de finale wint, worden er dat 100. Hij kan ze goed gebruiken...

Kwartfinales enkelspel
Filip Dewulf - Nicolas Escudé (Fra) 5-7, 6-3, 6-3; Olivier Malcor (Fra) - Christophe Rochus 6-0, 6-1; Alex Lopez Moron (Spa) - Ville Liukko (Fion) 7-6, 6-4. Tomas Behrend (Dui) - Jérôme Hanquez (Fra) 7-6, 6-7, 6-3.
Halve finales
Dewulf-Malcor en Lopez Moron-Behrend.
Kwartfinales dubbelspel
Christophe en Oliver Rochus - Damian Furmanski/Nicolas Massu 4-6, 6-2, 6-2; Agustin Galeri/Alex Lopez Moron - Filip Dewulf/Tom Vanhoudt 4-6, 7-5, 6-3.