Fed Cup: België in kwartfinales

België is zeker van een plaats in de kwartfinales van de Fed Cup tennis na de winst van Kim Clijsters (WTA-2) zondag tegen de Oostenrijkse Patricia Wartusch (WTA-76) met tweemaal 6-2 in 52 minuten in de Expodroom in Bree. Ons land nam daarmee een beslissende 3-0 voorsprong in het duel tegen Oostenrijk in de eerste ronde.

Belga

Clijsters, Henin-Hardenne en co spelen op 19 en 20 juli in België de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en titelverdediger Slovakije.

Kim Clijsters, die meer op haar gemak was dan zaterdag, liet er geen gras over groeien tegen Wartusch, die niet dezelfde weerstand kon bieden als haar landgenote Evelyn Fauth. Bij een 2-2 stand stoomde de Limburgse door naar 6-2 in 22 minuten. De tweede set verliep volgens eenzelfde scenario: 6-2 na 30 minuten.

Nu de eindzege binnen is, laat Justine Henin-Hardenne haar enkelspel schieten. Els Callens vervangt haar tegen Fauth. Kim Clijsters zal zondag voor eigen publiek wel nog het dubbel spelen aan de zijde van Caroline Maes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer