Fed Cup België-Oostenrijk: Wartusch kansloos tegen Henin

België leidt met 2-0 tegen Oostenrijk in de eerste ronde van de wereldgroep van de Fed Cup Tennis, na de overwinning van Justine Henin-Hardenne (WTA-4) tegen Patricia Wartusch (WTA-76).

Belga

Henin-Hardenne had zaterdag in de Expodroom van Bree slechts 64 minuten nodig om de Oostenrijkse met duidelijke 6-2 en 6-1 cijfers weg te spelen.

Met haar recente overwinning in Charleston tegen Serena Williams, het nummer 1 van de wereld, toonde de Waalse al dat zij in topvorm verkeert, en ook zaterdag was dat te merken. Henin-Hardenne liet Patricia Wartusch geen kans. De 3500 toeschouwers in Bree kregen een tennisdemonstratie van hoog niveau, waarmee België op een 2-0 voorsprong kwam.

Henin-Hardenne snoepte de Oostenrijkse meteen een opslagspel af en speelde met veel vertrouwen. De service van de Waalse was goed, ze speelde naar de lijnen en het stond al snel 5-1. Na 36 minuten had ze de eerste set op zak, met 6-2. In de tweede set ging het nummer 4 van de wereld op hetzelfde elan door. Schijnbaar zonder moeite liep ze uit tot 4-0. Wartusch wist in die tweede set slechts één spelletje te winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer