WK Snooker: Hunter blinkt uit, Jans uitgeschakeld

Paul Hunter heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de tweede ronde. Hij versloeg Allister Carter met 10-5. De absolute favoriet voor het Embassy WK, Ronnie O’Sullivan, werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

ghouben

Marco Fu, uit Hongkong en 27ste op de wereldranglijst haalde de nummer één van de wereld met 6-10 onderuit. Toch had O’Sullivan nog maar eens een 147 maximum break gerealiseerd, ditmaal in het zevende frame.Voor deze zesde 147 maximum op een rankingtornooi,had hij 6 minuten en 30 seconden nodig. The Rocket houdt aan dit nummer 211.176 euro over.

Mark Williams plaatste zich als laatste voor de achtste finales. Het nummer twee van de wereld kende zette de Engelsman Stuart Pettman, 56e op de wereldranglijst, met 10-2 opzij.

Eveneens in Engeland, in Swindon, is onze landgenote Wendy Jans er net als vorig jaar niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale bij de vrouwen. Opnieuw verloor Jans van thuisspeelster Lisa Quick met 4-0. Ondanks dezelfde verliescijfers als vorig jaar was de wedstrijd veel evenwichtiger.

De 19-jarige uit Bree verloor twee frames op de ultieme zwarte bal en eenmaal op de roze bal. De andere finaliste is Kelly Fisher. De regerend en viervoudig wereldkampioene won ook met 4-0 cijfers van de 18-jarige Reanna Evans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer