Jenevermuseum brengt strips 'Robert en Bertrand' opnieuw uit

Het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt gaat de stripreeks "Robert en Bertrand" van Willy Vandersteen opnieuw uitbrengen in een beperkte oplage van 1.000 exemplaren per strip. Dat gebeurt naar aanleiding van de tentoonstelling 'Witteke in Borrelland: alcohol in strips' die in juni in het Nationaal Jenevermuseum loopt, zo maakte het museum vrijdag bekend.

Belga

De strips van Robert en Bertrand werden 15 jaar geleden door Uitgeverij De Standaard in samenwerking met het Nationaal Jenevermuseum uitgegeven. In de reeks raken de twee figuren in het begin van de vorige eeuw in de jeneverstad Hasselt verzeild. In "De Witte Ruiters" bestrijden de helden een bende die gekant is tegen het jenevergebruik. "De Drie Neuzen" vertelt het verhaal van de strijd tussen de Hasseltse jeneverbarons.

Het Nationaal Jenevermuseum zag in de tentoonstelling 'Witteke in Borrelland' naar eigen zeggen een unieke kans om de stripreeks opnieuw uit te brengen, zij het in beperkte oplage. De albums van Robert en Bertrand zullen enkel verkrijgbaar zijn in het museum zelf, in stripspeciaalzaken en bij Toerisme Hasselt. Ze kosten 5 euro per stuk, inclusief een vrijkaart voor de tentoonstelling van juni in het Nationaal Jenevermuseum.

Het uitgangspunt van de tentoonstelling is een studie naar het alcoholgebruik in de familiestrip. Tijdens de tentoonstelling zal de bezoeker rondgeleid worden door Witteke, Jan en Ever, speciaal voor de tentoonstelling gecreëerde stripfiguren. Hun avonturen zullen tevens te lezen zijn het album "Het Extra Zwart Witteke", dat tijdens de opening van de tentoonstelling officieel voorgesteld zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer