"World Press Photo 2003" van 4 tot 25 mei in Knokke-Heist

De tentoonstelling van "World Press Photo 2003", de internationale wedstrijd voor de beste persfoto's van het voorbije jaar, strijkt ook dit jaar neer in Knokke-Heist. De kustplaats bijt in ons land de spits af.

Belga

World Press Photo 2003 loopt van 4 tot 25 mei in het cultureel centrum "Scharpoord", zo kondigden de organisatoren vrijdag aan. Laureaat dit jaar is de Amerikaanse Armeniër Eric Grigorian. Zijn zwart-wit foto, genomen op 23 juni 2002 in Iran, werd begin dit jaar in Amsterdam verkozen tot foto van het jaar. Op de foto is een kind te zien dat zich vastklampt aan de broek van zijn vader net voor de begrafenis van de man. De vader is omgekomen bij een aardbeving in Noord-West Iran.

De World Press Photo werd voor de 46ste maal gekozen. Het is met 3.913 deelnemende persfotografen uit 118 landen de belangrijkste jaarlijkse wedstrijd op het gebied van de persfotografie.

De tentoonstelling in Knokke-Heist past in het 25ste Internationaal Fotofestival Knokke-Heist en is daarna in 48 steden wereldwijd te zien. De deuren zijn open van 10.00 tot 19.00 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer