Dixie Chicks poseren naakt om critici de mond te snoeren

De drie leden van de Amerikaanse countryband The Dixie Chicks hebben naakt geposeerd voor het weekblad "Entertainment Weekly" als reactie op de kritiek naar aanleiding van hun openlijke anti-oorlogshouding. De drie dames staan deze week naakt afgebeeld op de cover van het weekblad terwijl ze aan het sporten zijn. Op hun lichamen staan in zwarte letters woorden zoals "verraders", "held", "vrije meningsuiting", "zwijg!", "Saddams engel" en "trotse Amerikanen" geschreven.

Belga

"Het gaat niet om het feit dat we naakt zijn, maar we willen erop wijzen dat kleren in de weg staan van etiketten. We willen onze criticasters attent maken op de absurditeit van de extreme verwijten die we naar het hoofd kregen geslingerd", verduidelijkte groepslid Martie Maguire.

The Dixie Chicks kwamen hevig onder vuur te liggen nadat ze tijdens een concert in maart in Londen uiting gaven aan hun afkeer van de Amerikaanse oorlog in Irak. Groepslid Natalie Maines liet zich toen ontvallen dat de groep beschaamd was dat president Bush net zoals de bandleden van Texas afkomstig was.

Amerikaanse radiostations banden de Dixie Chicks daarop uit de ether en fans vernielden hun cd's. De verkoop van platen van The Dixie Chicks had ernstig te lijden onder de hele controverse. Tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC zei Maines dat de kritiek uit de hand gelopen was en dat de groepsleden zelfs voor hun leven vreesden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer