Pretparken

De vakantie is bezig, aan de Vlaamse kust zijn de gevechten voor een metertje strand ook al aan de gang en in het binnenland hebben de familie- en pretparken hun attracties weer mooi opgepoetst. Maar hoe zit het met die parken op het Internet? Wij namen een kijkje en kregen kriebels in de buik in enkele virtuele pretparken.
BR>Waar beginnen? Bij Bobbejaan natuurlijk! De oude cowboy mag dan een dagje ouder worden, zijn website mag er nog best wezen. Overzichtelijk, in vier talen en, met drie gidsen die je een uitleg geven over de attracties, ook erg informatief. Kinderen kunnen bovendien puzzelen, tekenen, kleuren, chatten en virtuele kaartjes sturen. Sterk werk, Bobbejaan.
http://www.bobbejaanland.be
Ook de dolfijnen van het Boudewijnpark hebben een plekje op het Web. Hier kan je ook alles te weten komen over de nieuwe attracties, je leert wanneer je kan ijs- en rolschaatsen en je krijgt 50 of 200 frank korting als je een bon uitprint. Beetje simpel allemaal, maar de bon is mooi meegenomen natuurlijk.
http://www.boudewijnpark.be
Ook Meli houdt het simpel. Het enige wat wij vonden was een stapel informatie: een plattegrond, een stapeltje foto's, een kalender, de toegangsprijzen en een kleine wedstrijd om tickets te winnen. Maar er wordt met geen woord gerept over de nieuwe samenwerking met Samson en Gert. Hier is nog een bezig bijtje nodig, zo lijkt het...
http://www.meli.be
Bellewaerde en Walibi doen het met nog minder. Zij hebben blijkbaar het Internet nog maar net ontdekt, want er wordt nog druk gewerkt aan de site. Voorlopig vind je hier dus enkel openingsuren en prijslijstjes.
http://www.walibi.be
http://www.bellewaerdepark.be
Misschien moeten de Belgen maar een kijkje nemen in het buitenland. De sites van de Efteling, Disneyland Parijs, Futuroscope en het Asterix-park zijn immers sites die een pretpark op zichzelf zijn en waar je op voorhand al heel wat plezier beleeft.
http://www.efteling.nl
http://www.disneylandparis.com
http://www.futuroscope.org
http://www.parcasterix.fr/