Handbal: Vrouwen van Uilenspiegel kunnen behoud verzekeren

In alle nationale reeksen wordt met play-offs, play-downs en barragecompetitie de laatste fase van het kampioenschap afgewerkt. Bij de mannen kunnen dit weekend nog geen beslissingen vallen, maar in eredivisie vrouwen kan dat wel. Bij de play-downs zijn we immers aan de voorlaatste wedstrijd toe en krijgt Uilenspiegel de kans om Arena Hechtel op een onoverbrugbare achterstand te spelen.

ghouben

Voorzitter Rudi Sas van Uilenspiegel weet dat winnen beslist kan, maar bouwt toch enkele belangrijke voorwaarden in. “Uitgerekend op het veld van Arena speelden we tijdens de heenwedstrijd van de play-downs onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Dat betekent zeker niet dat de Limburgse meisjes voor ons een boeman zijn, maar in Hechtel ging het gewoon niet.”

“Slechter spelen is niet mogelijk en daarom ben ik er van overtuigd dat winnen in eigen midden kan en moet. Onze jonge bende heeft soms problemen bij het omgaan met stress,maar dat mag na een hele competitie in de hoogste reeks geen verontschuldiging blijven.”

“Indien wij als ploeg acteren en de volle zestig minuten bij de les blijven is Arena zeker te kloppen.Wij zouden dan een voorsprong uitbouwen van drie punten en wiskundige zekerheid hebben om ook volgend seizoen in de hoogste reeks te spelen. Dat moet als motivatie toch wel ruim voldoende zijn.”

“Ook bij de mannen staat voor ons een belangrijke partij op het programma.Winst op het veld van Montegnée zou willen zeggen dat een degradatieplaats drie punten teruggespeeld wordt. Met nog vier wedstrijden te gaan nog lang geen zekerheid, maar toch een heel wat geruster gevoel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer