Handbal: Meeuwen heeft geen keus

In de play-offs pikken de vrouwen de draad weer op met Sasja-Meeuwen. De kampioen heeft geen keus en moet deze partij gewoon winnen om de kansen op kwalificatie voor de finale gaaf te houden.

ghouben

Sarah Schildermans blesseerde zich in de bekerfinale tegen Visé aan de knie en moet tegen Sasja vanop de tribune toekijken. “Ik hoop er tegen Hasselt weer bij te zijn,” aldus Schildermans. “Al is het maar om een paar minuten te kunnen invallen. In de bekerfinale tegen Visé is nogmaals gebleken dat de erg kleine kern ons wel degelijk parten speelt. In de wandelgangen wordt dan wel gefluisterd dat de conditionele achterstand het grote probleem vormt, maar dat is niet zo. Onze basisploeg moet een uur lang de kar trekken en dat is in dit stadium van de strijd niet te doen.”

Winnen tegen Sasja is een must, maar ook op de slotdag van de voorronde moet Hasselt nog opzijgezet worden om het beoogde doel te bereiken.

“We kunnen ons niet veroorloven om buiten de prijzen te vallen,” zegt Schildermans. “Het verlies in de bekerfinale heeft duidelijk impact gehad op het team. Maar we moeten hier ook een aantal positieve dingen uit halen. Visé staat in België dus niet op eenzame hoogte. In de gewone competitie hebben we de Luikse ploeg aan de kant gezet en ook in de bekerfinale waren we drie kwartier lang de betere ploeg. Maar we zetten die play-off-finale voorlopig uit ons hoofd.We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Om in die eindstrijd te geraken moet achtereenvolgens van Sasja en Hasselt gewonnen worden.”

In de B-poule staat de confrontatie Neerpelt-Visé (zondag 20u00) op de affiche. Bekerwinnaar Visé plaatst zich mits een zege voor de finale. Melveren, dat van een weekend rust geniet, rekent natuurlijk op stuntwerk van Sporting, maar de kans dat Neerpelt de Luikenaars van de punten houdt is eerder klein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer