Volley: Tongeren wil korte metten maken met Kieldrecht

Het gerucht dat de Kieldrechtse toppers Olga Barinova en Liesbeth Vindevoghel binnenkort hun standplaats ruilen met het Tongerse duo Séverine Szewczyk en Titia Sustring wordt door diverse bronnen bevestigd. Ook Liesbeth Van Breedam trekt naar de polderploeg.

ghouben

Maar vooraleer de verhuiswagen aan het bollen gaat, bekampen de aartsrivalen elkaar zaterdag in Kieldrecht en zondag in de Tongerse Pibo in de tweede en derde finalematch. “We staan 1-0 voor. Ik knok voluit voor dubbele winst en de titel,” balt de Tongerse Mireille Vanoosterhout de vuist.

“Het worden twee zware dagen,” geeft Mireille toe,“maar ik moet er doorheen.” De Hamontse werkt bij het Bloso (sectie oriëntatielopen) en bestrijkt daarvoor vier Vlaamse provincies. “Ja, tot vér voorbij Kieldrecht,” lacht ze uitbundig.“Het is hard werken geblazen, maar wie me kent: ik ga er altijd honderd procent voor.”

Vanoosterhout beklemtoont het fysieke overwicht van Eburon. “Heeft te maken met ons trainingsvolume en de brede bank. Bovendien is Titia Sustring (enkel) weer speelklaar. En Van Lierop, Van Breedam en Iris Bleyen leveren meer efficiëntie dan de drie Kieldrechtse wissels. Daarom hoop ik de titelstrijd kort te houden: in drie keer is voor mij lang genoeg.”

De Tongerse titel-sleutel is zaterdag al te vinden in hal Kriekeputte in Kieldrecht. “Ja, we zijn op onze hoede,” lacht Mireille, “Bij winst maken we het zondag thuis helemaal af, maar het doek is nog niet gevallen. Overmoed is al vaker afgestraft. Maar we forceerden dit seizoen tegen Kieldrecht ‘vier op vier’, met keihard spel, vol gedrevenheid.Asterix ligt ons perfect.”

Omdat Barinova en Vindevoghel van positie hebben gewisseld, moet de blokkering anders worden afgesteld. Geknipt werk voor Vanoosterhout:“Vindevoghel dropte zondag 29 bommen in ons kamp. Daar steek ik mee een stokje voor. Eigenlijk ben ik banger voor het omloopje van Teterina.Alleen met servicedruk kunnen we haar lamleggen. Maar op vreemde bodem is dat erg moeilijk.”

Zaterdag op verplaatsing winnen, daarna de return zondag in Pibo: het wordt een grandioos feest? “Ik duim ervoor: graag wil ik dit seizoen een unicum versieren: Europees brons in de Top Teams Cup, de Belgische beker en de titel. Dat haal je niet zo vaak in een carrière,” stelt Vanoosterhout. Allicht zullen de twee teams totaal van uitzicht veranderen.“Ik ben er nu 28, ik ken mijn eigen toekomst zelf niet, maar ik ga zeker door,” lacht Mireille. “Probleem soms zijn de verre afstanden vanuit Hamont. Maar ja, mijn vriend Wim en ik wonen er héél graag.”

Programma: 20/4:Tongeren-Kieldrecht 3-2; Zaterdag 20.30u: Kieldrecht- Tongeren; Zondag 17.00u: Tongeren- Kieldrecht; Evt. vierde en vijfde wedstrijd op woe 30/4 (20.30u) in Kieldrecht en do 1/5 (17.00u) in Tongeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer