Zaalvoetbal: "ST Rekem hoort thuis in eerste"

De slotdag van de competitie moet duidelijkheid brengen in de degradatiestrijd.Wie zakt er samen met FKST Hasselt naar tweede, wie moet er testen voor het behoud? Affligem, Leopoldsburg, ST Rekem en Bocholt, dat enkel bij winst van Leopoldsburg bedreigd wordt, komen hiervoor nog in aanmerking.

ghouben

In de veronderstelling dat noch Leopoldsburg (naar Antwerpen), noch Bocholt (thuis tegen landskampioen Charleroi) puntenwinst boeken, ligt de sleutel bij de wedstrijd ST Rekem-Affligem.

Speelt Affligem gelijk dan degradeert ‘t Geleeg en moeten de Pajotters testen om het behoud.Wint Affligem dan zakt Leopoldsburg en moet ST Rekem testen.

Wint Rekem dan daalt Affligem en speelt Leopoldsburg de eindronde om het behoud. Het wordt dus alles of niks.

Marco Lambrigts, aan zijn tiende seizoen toe bij ST Rekem, rekent op een goede afloop:“We moeten er gewoon voor gaan.Veertig minuten de mouwen opstropen en Affligem inpakken. De Brabanders zitten met 0 op 18 duidelijk in een dal. De druk is groter bij hen, maar we mogen niets aan het toeval overlaten.”

Na de heenronde gaf niemand nog een cent voor de kansen van Rekem. Met amper drie punten leek de degradatie onafwendbaar. Marco Lambrigts: “Ja, het heeft er benard uitgezien, maar de club heeft goed geanticipeerd. Zo zorgde de komst van Mark Penders voor de klik.Mark kan de bal goed bijhouden en krikte het scorend vermogen gevoelig op. Bovendien zorgde hij voor de nodige schwung binnen de groep. Er wordt opnieuw plezier gemaakt. De groep werd hechter en het collectieve - het handelsmerk van ST Rekem- kwam terug. Daarnaast is de coaching gevoelig verbeterd sinds Philippe Marché samen met Frans Vranken op de bank zit en niet meer fungeert als doelmancoach.”

Resultaat van dat alles: Rekem verloor in de terugronde enkel van Borgerhout en de topdrie. “En nu kunnen we een eventuele eindronde nog vermijden,” zegt Lambrigts. “Rekem maakte nog nooit zo’n kwakkeljaar mee. Het was voor iedereen mentaal belastend. Zelfs voor een routinier als ik. Ik ben altijd goed voor een 25-tal doelpunten per seizoen, nu haal ik nauwelijks de helft. De combinatie veld- en zaalvoetbal woog dit jaar erg zwaar. Ook op het veld vocht ik met Meeuwen tot de slotdag van de competitie voor het behoud. Daar draaide het gunstig uit.Waarom zou dat scenario zich niet met Rekem kunnen herhalen? Deze club hoort toch thuis in eerste nationale.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer