Palmans ziet renners opgeven: "Ze kunnen beter gaan werken"

Maandag zorgde Charel Palmans voor minder fraai nieuws toen hij Geert Omloop met 70km per uur terug naar het peloton bracht na bandbreuk en prompt uit de Ronde van de Vendée werd gezet. In Veenendaal was het weer raak, en opnieuw in negatieve zin.Want nog voor de wedstrijd halfweg was, zaten alle renners van Palmans-Collstrop al in de kleedkamer.

ghouben

“Een pure schande,”vond een woedende sponsor-ploegleider. “Alleen Geert Omloop en Roger Hammond gaan vrijuit,”aldus Charel Palmans. “Zij hadden een mindere dag, in betere omstandigheden zijn er dat twee die altijd goesting hebben om te koersen. En Lembo reed woensdag de Waalse Pijl. Voor hem wil ik ook de ogen nog sluiten.Maar de anderen... Gert Vanderaerden, Hendrik Van Dyck, Kristof Trouvé, Karl Pauwels. Niemand mee in de eerste ontsnapping, niemand mee in de tweede,niemand in de eerste vijftig toen we op 45 km van de aankomst bij de finish passeerden. Ik schaamde me zo diep, dat ik gezocht heb naar een binnenweg om niet via de aankomstlijn naar de kleedkamers te moeten rijden.”

“Hier heb ik geen woorden voor.Tenzij dat die mannen misschien beter ‘s zondags met mij en gouverneur Paulus bij de toeristen moeten komen meerijden. Als ze toch niet meer ambitie hebben dan wat ik vandaag heb gezien. In een wedstrijd die beslist binnen hun mogelijkheden ligt. Ik heb voor zo’n vedetten slechts één raad. Dat ze dringend voor zichzelf uitmaken wat ze écht willen: coureur zijn of gaan werken.”

Palmans belde donderdag meteen met manager Hilaire Van der Schueren. “Hij deelt mijn mening, dit laten we zo niet. Hier komt een staartje aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer