Lindekens toch nog even actief in Antwerpse politiek

Ontslagnemend Antwerps schepen voor Onderwijs en Jeugd Kathy Lindekens (sp.a) blijft dan toch nog even actief in de Antwerpse politiek. Eerder had Lindekens aangekondigd uit de politiek te stappen.

Belga

Omdat door de aanslepende procedures er maandag hoogstwaarschijnlijk nog geen nieuwe burgmeester en schepencollege zal aantreden, kan Staf Neel (Vlaams Blok), het gemeenteraadslid met de langste staat van dienst, vanaf maandag een tijdje de nieuwe Antwerpse schepen voor Onderwijs en Jeugd worden. En dat vooruitzicht zorgde vrijdag voor heel wat paniek in het stadhuis. De coalitie vroeg dan ook aan Lindekens om haar ontslag in te trekken.

"Hoewel het voor mij persoonlijk moeilijk ligt, zal ik mijn verantwoordelijkheid binnen het schepencollege blijven opnemen", aldus Lindekens. Of de sp.a-schepen na de beëdiging van het nieuwe schepencollege ook nog verder actief zal blijven, is voorlopig nog koffiedik kijken.

"De voorbije weken hebben mij geleerd om geen uitspraken voor morgen te doen. Ik zal die situatie bekijken als ze zich aandient", besloot Lindekens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer