Muziekfestival Neerpelt schrapt Chinezen

De organisatoren van het 51ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd, dat volgende week in Neerpelt plaatsvindt, zien zich genoodzaakt om de deelname van een groep uit China te schrappen. De kans dat 107 Chinezen van de groep op een of andere manier de longziekte SARS zouden verspreiden, is te groot. Dat hebben de organisatoren zaterdag bekendgemaakt.

Belga

De 'Group Musical de Beijing' uit China bestaat uit 107 muzikanten. "Na contact met het kabinet van Volksgezondheid, de Provinciale Geneeskundige Commissie en het Directoraat-generaal van Gezondheidsberoepen en Medische bewaking is besloten om de groep niet te programmeren. In een groep van 107 Chinezen, die in een gebied komen waar er momenteel veel verkoudheden zijn, zal zeer waarschijnlijk minstens één individu koorts krijgen en grieperig zijn met alle gevolgen vandien", aldus voorzitter Jan Coninx.

"Vermits Neerpelt op 2, 3 en 4 mei het epicentrum van de muziek in Europa zal zijn, met massale publieke belangstelling uit heel Europa, is het ook van primordiaal belang dat er geen twijfel is voor de plaatselijke bevolking en de bezoekers", aldus Coninx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer