Windturbines op terreinen van Umicore in Lommel

Distributienetbeheerder Interelectra heeft een overeenkomst afgesloten met Umicore om een windturbinepark bestaande uit vier windturbines uit te bouwen op de terreinen van de zinkfabrikant op het grensgebied van Balen en Lommel. De windturbines zullen in 2004 ruim 3.400 gezinnen van groene stroom voorzien. Dat maakten Interelectra en Umicore vrijdag op een persconferentie in Mol bekend.

Belga

Het windturbinepark brengt een vermindering van de CO2- uitstoot met 8.680 ton per jaar met zich mee. Umicore Balen beschikt in Lommel over industrieterreinen die naar windnormen ideaal gelegen zijn, over voldoende windcapaciteit beschikken en buiten het vogelrichtlijngebied vallen.

De bouw van windturbines past in het voornemen van de Vlaamse regering om tegen 2004 minstens 1,2 procent van de totale elektriciteitsvraag in Vlaanderen met hernieuwbare bronnen op te wekken. Volgens Interelectra staat de toepassing van windenergie in België nog in zijn kinderschoenen en scoren binnen de Europese Unie enkel Finland en Luxemburg nog slechter dan België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer