Shopping 1 breidt uit in Genk

Het Shoppingcentrum 1 in Genk wordt volledig gerenoveerd en gaat bovendien uitbreiden. Dat zijn alleszins de intenties van eigenaar Redefco en de verenigde handelaars nadat grootwarenhuis Carrefour beslist heeft te blijven in Shopping 1.

ghouben

Zowel eigenaar als handelaars van Shopping 1 hadden al langer plannen om het winkelcentrum te renoveren. Maar ze aarzelden omdat niet duidelijk was of de grootste publiekstrekker Carrefour wel zou blijven. Het grootwarenhuis werd immers meermaals genoemd als publiekstrekker op het nieuwe Stads- plein.

En twee Carrefours op enkele honderden meters van elkaar, dat zag de Franse multinational uiteraard niet zitten. Maar Carrefour bleef - naar eigen zeggen omwille van interne reorganisatie - die beslissing voor zich uitschuiven. Dat noopte het stadsbestuur om niet langer te wachten op Carrefour en op zoek te gaan naar nieuwe partners voor het Stadsplein.

Maar ook dat kon de handelaars en de eigenaar van Shopping 1 niet overtuigen om de nodige investeringen te doen. Tot onlangs vanuit het hoofdkantoor van Carrefour in Brussel een verlossend bericht kwam: het warenhuis zal in Shopping 1 blijven.

“Dat biedt perspectieven,” zegt Karin Fransen van de verenigde handelaars van het shoppingcenter. “We hebben inmiddels met onze partners aan tafel gezeten en daaruit blijkt dat ze allemaal de intentie hebben om te investeren in Shopping 1. Concreet gaat het om de renovatie van het bestaande winkelcentrum en over de uitbreiding ervan. Vraag me niet op welke wijze dat gaat gebeuren. Dat is nog niet duidelijk. Concrete plannen zijn er op dit moment nog niet. Er zijn mogelijkheden genoeg.”

Er is sprake van een totale investering van 3 miljoen euro. Al wordt dat bedrag niet bevestigd. Centrummanager Jan Boots is alvast zeer gelukkig met de intenties van eigenaar en handelaars. “Zo’n investering kan alleen versterkend werken voor heel het winkelgebeuren in Genk-Centrum. Wel moeten we er op toezien dat er aan de andere kant (op het Stadsplein) een handelsgebied komt dat het winkelgebeuren in Genk-Centrum ontsluit. Dat moet niet grootschalig zijn. Maar het is wel nodig als we het centrum verder willen uitbouwen tot een aangenaam multifunctioneel winkelgebied.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer