Vijf jaar cel voor verkrachten van vrouw in toilet van café

De Tongerse correctionele rechtbank heeft donderdag een 37- jarige man uit Sittard tot een effectieve celstraf van 5 jaar veroordeeld.

ghouben

Hij wordt bovendien voor een periode van 10 jaar uit zijn rechten gezet. Zijn onmiddellijke aanhouding is bevolen. Op 30 juli 1997 had de man een 39-jarige vrouw uit het Nederlandse Hoensbroek verkracht. Dat gebeurde ‘s nachts in de toiletruimte van een Maasmechels café. De aanvaller sloeg op een gewelddadige manier toe, meerdere keren zelfs.

Toch slaagde het slachtoffer er op een gegeven moment in haar belager te verschalken. Op handen en voeten vluchtte de vrouw richting gelagzaal waar ze hulp kreeg.

Ook een 29-jarige vrouw uit het Nederlandse Stein werd donderdag veroordeeld voor haar aandeel in de verkrachting. Zij kreeg één jaar effectief en wordt voor een periode van 5 jaar uit haar rechten gezet. De vrouw ontkende iets met de zaak te maken te hebben, maar dat was niet de visie van de rechtbank.

Die oordeelde dat de vrouw nagelaten zou hebben tussenbeide te komen terwijl het volgens de rechtbank niet anders kan of zij moet iets gezien of gehoord hebben. Bovendien verklaarde een getuige dat de vrouw het slachtoffer vasthield bij de verkrachting.

De rechtbank kende het slachtoffer en haar man donderdag een voorlopige schadevergoeding van in totaal 18.750 euro toe. Dat bedrag kan nog oplopen wanneer na een medisch onderzoek de precieze fysieke en psychische schade die de vrouw opliep, duidelijk wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer