Dieven op rooftocht in twaalf huizen in Zolder

Donderdag in de vroege ochtend is in 12 huizen in Zolder ingebroken. De daders sloegen toe in de Bieststraat, Biezenhof en Elf-novemberstraat. De buit van de daders bestaat vooral uit gsm’s, portefeuilles en sleutelbossen.

ghouben

Vermoedelijk tussen 2 en 4.30 uur donderdagochtend hebben de dieven hun slag geslagen in Boekt en Zolder. Bij de politie kwamen 12 meldingen van braak binnen. Telkens forceerden dieven het slot.Op sommige plaatsen werd niets gestolen. “We vermoeden dat het om amateurs gaat omdat de buit eerder gering is,” zegt een woordvoerder van de lokale politie Heusden-Zolder.

Toch hebben de benadeelden heel wat schade. “Ik heb 4 nieuwe cilindersloten laten plaatsen en nog 2 extra veiligheidssloten. Alles samen toch 370 euro. Doordat de daders ook mijn elektronische sleutel van de auto hebben gejat, moet ik ook die vervangen,” zegt Gert Peeters.

De bewoner van Biezenhof werd gewekt door zijn Mechelse scheper. “Die is amper 8 maanden oud maar heeft goed werk geleverd.Toen hij de eerste keer blafte, ben ik opgestaan. Er was niets verdachts. Een kwartier later blafte hij opnieuw. Op dat moment stond de achterdeur open. Ik hoorde nog iemand weglopen. Goed dat ik weer ben opgestaan, anders was er misschien nog meer gestolen,” vertelt Gert Peeters.

De daders zijn weg met een portefeuille en een sleutelbos. De portemonnee is terecht, het geld eruit. Bij de buren is een handtas gestolen.

In de Bieststraat hebben dieven het ene huis na het andere bezocht. Jo Cuppers: “Mijn vader had de deur per ongeluk laten openstaan. Ze hebben een gsm en de huis- en autosleutels meegenomen.”

Even verderop bij Rachida Boussasou hebben inbrekers het huis doorzocht.“Alle lades stonden open. Er lag ook glas op de grond. Enkel een gsm is weg. Ik ben naar buiten gelopen om te kijken of onze auto er nog stond. Daar zag ik mijn buurman staan.Toen wist ik dat ik niet de enige was.”

Bij buurvrouw Monique Dehondt zijn een fototoestel en een horloge verdwenen.“Ze waren enkel op zoek naar geld,”denkt Monique Dehondt, “maar dat laten we daar nooit liggen.”

De lokale politie is een onderzoek gestart naar de reeks diefstallen.

De lokale politie is op zoek naar getuigenissen. Iedereen die verdachte personen in de buurt heeft opgemerkt, wordt gevraagd te bellen naar 011/450.111. Discretie verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer