Stein Huysegems: "Ik heb zelf ook nog iets te zeggen"

Stein Huysegems knikt. Hij weet dat Lierse zijn hoop op hem gevestigd heeft. Op het veld, waar hij geel-zwart vanavond voorbij Club Brugge moet loodsen om dat laatste kansje op Europees voetbal te vrijwaren. Maar vooral naast het veld.Want het voorbije seizoen heeft de club geld gekost.

ghouben

Véél geld. Om dat financieel verlies te dempen rekent Lierse op een lucratieve transfer. En wie anders dan Huysegems die daarvoor in aanmerking komt? “Ik zie een transfer best zitten”, zegt hij.“Alleen zal het niet naar eender waar zijn. Als Lierse morgen met een Turkse club afkomt, zeg ik nee.”

Hoe voelt hem om zowat de financiële verzekering van Lierse te zijn?

Ik lig er niet wakker van. Uiteraard lees ik ook wat de voorzitter en de manager in de kranten zeggen. Mij is het nog niet met zoveel woorden gezegd, maar het is duidelijk dat de club hoopt dat mijn vertrek geld in het laatje brengt. En hoe ik mij daarbij voel? (lachje) Zoals elk voorwerp dat moet verkocht worden, zeker? Ik denk er niet over na.

Enig idee wat je vandaag moet kosten?

Veel minder dan vorig jaar, dat weet ik wel.Toen stond er een prijs van drie miljoen euro op mijn hoofd. En zelf mag ik dan wel beter geworden zijn, de transfermarkt is momenteel niet meer van die aard dat welke club dan ook dat nog voor mij zal betalen. Lierse zal vandaag met minder, veel minder tevreden zijn.

Zeker als de trainer je, net als tegen Beveren, nog een paar keer op de bank zet.

Toen heb ik tweemaal moeten slikken, ja. Eerst hoor je niet anders dan dat je geld moet opbrengen en dan mag je zelfs niet meedoen.Heel eigenaardig.Als ze mij nu de laatste zes matchen aan de kant houden, heb ik nog gedacht, ben ik helemaal vergeten en breng ik geen frank meer op. Maar soit, het was een keuze van de trainer. Ik heb de week nadien keihard getraind en tegen Bergen stond ik opnieuw in de basis. Niets aan de hand dus.

Geen schrik dat Lierse je, net omdat de club het financieel niet al te breed heeft, straks snel-snel van de hand zal doen?

Voorlopig is er niets dat daar op wijst. Alleen wil ik wel even opmerken dat ikzelf ook nog iets in de pap te brokken heb. Ik ga niet naar zomaar om het even welke club, hoe lucratief het aanbod op financieel vlak ook mag zijn. Een Turkse club zegt mij bijvoorbeeld niets. Hans Somers en Filip Daems dachten daar twee jaar geleden anders over. Mja,maar het gevolg is wel dat ze nu al bijna twee jaar uit beeld zijn in België. De Turkse competitie spreekt hier veel te weinig aan. Zeg nooit nooit, maar ik ben te jong om nu al in de vergeethoek te raken. En ja, dat zeg ik ook als ze met heel veel poen zwaaien. Geld is momenteel geen prioriteit voor mij. Ik mik met mijn transfer vooral op sportieve promotie. Trouwens: ik heb Somers met nieuwjaar nog gezien. Als ik dan hoorde dat hij al maanden niet meer betaald was. Iets wat Nikolovski ook al overkomen is. Nee, dank u, dan ga ik liever naar Nederland of Spanje.

Ander voorbeeld: Jurgen Cavens. Ook hij zal zich zijn vertrek uit Lierse anders voorgesteld hebben.

Jurgen heeft niet veel geluk gehad. Standard, Marseille, opnieuw Standard,Twente, straks nog maar eens terug naar Standard: hij is de speelbal van een paar clubs geworden.Natuurlijk sta ik daar wel eens bij stil. Mij zal straks toch niet hetzelfde gebeuren? Daarom wil ik absoluut naar een club die voor honderd procent in mij gelooft.

Wat is dat dan? Een Belgische topper? Een buitenlandse topclub?

In België zijn er maar drie, misschien vier clubs waar ik mij kan verbeteren: Anderlecht, Genk,Club Brugge en mogelijk Standard. Over de rest moeten we niet spreken. Dan kan ik beter bij Lierse blijven. Wat het buitenland betreft...Het moet een competitie zijn die aanspreekt: Spanje, Engeland, Italië, zelfs Nederland is oké. Alleen moet ik ook eerlijk zijn: de kans dat ik onmiddellijk bij een absolute topclub terecht kan, is klein. Daarvoor heb ik nog niet genoeg bewezen.Maar waarom zou ik niet denken aan een plaatsje bij pakweg het nummer twaalf in Spanje? Regelmatig spelen tegen Barcelona, Deportivo of Real, en intussen hopen dat ik mij bij zo’n topper in de kijker kan spelen: daar teken ik voor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer