Waanzin van het weekend: wanneer is Club kampioen?

Moeten we nu lachen of wenen om de Lommelse soap? Feit is dat de doodsstrijd van Limburgse club de Belgische competitie op zijn kop blijft zetten.Nu is het weer de titelstrijd die geteisterd wordt door een dorpsruzie tussen vereffenaar Driesen en oud-voorzitter Dirk Vanden Boer.

ghouben

Beiden zitten duidelijk niet meer op dezelfde lijn over de toekomst van Lommel. Dat maakte de verwarring bij Club Brugge gisteren nog groter. Kunnen ze vrijdag op Lierse kampioen worden? Wanneer mogen ze nu eindelijk hun landstitel vieren? En in welke mate kan Lommel het feestje vervroegen?

Pas in de loop van de dag kwam er enige duidelijkheid.Voor de bond telt alleen de stem van de vereffenaar en die liet gisteren officieel weten: Lommel geeft alléén forfait voor de match tegen Moeskroen, waardoor Club ten vroegste zondag kampioen kan worden. Is dat niet het geval, wordt het volgende week spannend uitkijken naar het verder verloop van de situatie in Lommel.

Intussen wacht Club niettemin een waanzinnig weekend.Want meer dan in Brugge wordt er dezer dagen in Lokeren en Lommel over het kampioensfeestje van blauw-zwart beslist.

Als Club Brugge kampioen is en als Lommel de laatste competitiematch toch wil spelen tegen de Bruggelingen, dan overweegt Club om zélf forfait te geven voor die wedstrijd.“Ah ja, die match zou een risico betekenen”, verklaart directeur Antoine Vanhove.

“Lommel zou dan met jonge gasten spelen en die willen zich ten koste van alles bewijzen. Onze spelers lopen dan het gevaar op om geblesseerd te raken. Club zou het dan beter voorzichtig aanpakken en forfait geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer