Suzuki na dit seizoen terug naar Japan

Takayuki Suzuki keert na dit seizoen terug naar zijn club van oorsprong, de Kashima Antlers. Anders geformuleerd, KRC Genk licht de optie op het contract van de Japanner niet. Een verrassing kan je dat bezwaarlijk noemen. Suzuki kon in het voorbije seizoen immers nooit een basisplaats afdwingen.

ghouben

In totaal droeg hij gedurende amper 525 minuten het Genkse shirt. Maar er was natuurlijk ook de commerciële kant van de zaak. Op dat vlak was de komst van de bijna 27-jarige aanvaller een voltreffer voor hoofdsponsor Nitto. De Japanse kleefbandenproducent, die het contract van Suzuki volledig droeg, kreeg in het thuisland een erg hoge publicitaire respons en was zelfs bereid om de financiële lasten voor Suzuki verder te blijven dragen.

Maar uiteindelijk gaf het rapport van de technische staf de doorslag. Daar moest ook beheerder Jos Broeckmans, big boss van Nitto in België, voor buigen.

De balans van trainer Sef Vergoossen: “Vooreerst dit. Zowel de club als hijzelf hebben er alles aan gedaan om de samenwerking te doen slagen.Taka is een modelprof, die bovendien uitstekend ligt in de groep. Ondanks de moeilijke communicatie. Maar als we zijn kwaliteiten evalueren, moeten we na drie kwart competitie besluiten dat het net niet goed genoeg is. Zijn grote kracht ligt in de as van het veld.Maar daar kwam hij door omstandigheden te weinig aan bod.Voorin haalde hij niet het niveau van Wesley en Moumou.We hebben hem dan een paar keer met succes aan de zijkant gebruikt. Maar als je me nu vraagt of hij volgend seizoen veel kans maakt op een basisplaats, dan heb ik daar sterk mijn twijfels over. In het belang van de club, maar ook in zijn eigen belang, is het dus beter dat we er een punt achter zetten.”

“De clubleiding kan de technische staf daarin enkel volgen”, aldus nog Paul Heylen, interim-voorzitter van de sportieve commissie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer