Als Mbo fit is, ziet Anthuenis af van gouden driehoek

Aimé Anthuenis heeft de knoop doorgehakt: Timmy Simons speelt nooit meer op het middenveld, maar centraal in de defensie.Vandaar zijn keuze voor Mudingayi, volgende woensdag tegen Polen.Voorts lijkt de paraatheid van Mbo Mpenza slecht nieuws voor de Gouden Driehoek.

ghouben

Het gespreksonderwerp was uiteraard de selectie van de voor velen onbekende Mudingayi. “Gabi euh Mudi, jah”, lachte Anthuenis.“Geef me nog enkele dagen. Maar hij is Belg, hoor! (Strijdvaardig bij het zien van heel wat verbaasde blikken) Deschacht, De Beule,Turaci en Walasiak waren er zéér dicht bij, het is Gabi geworden. De sterkste man bij Gent tegen La Louvière. En nooit ontgoocheld met de beloften. Deze jongen gaat mij ook nu niet teleurstellen. Een typische verdedigende middenvelder. Nee, dit is geen paniekvoetbal of een keuze bij gebrek aan beter, al waren er niet veel alternatieven. Junior zou gespeeld hebben, maar is out. Ik zie een grote complementariteit met Baseggio. Walter is weer in vorm, hij speelt centraal op het middenveld.”

Waarmee Anthuenis het andere hot item aansneed: Timmy Simons.“ Na Kroatië ben ik er nog meer van overtuigd dat de sterkste plaats van Timmy achteraan ligt. Hij is en blijft de patron van de verdediging.”

Ander gevolg: of Valgaeren, of Van Buyten vliegt uit de ploeg.Anthuenis,diplomatisch: “Ze zullen elk een helft spelen.” Op de linksback dacht de bondscoach met Van Damme te starten, maar diens enkelblessure tegen AC Milan lijkt ernstig. Allicht valt Van Damme maandag af.

Anthuenis houdt de Mpenza’s dit weekend nauwkeurig in de gaten. Mbo zou starten met Moeskroen en dus ook bij de Duivels.“Als rechtermiddenvelder in een 4-4-2”, aldus Anthuenis.“ Ook hij moet een dragende speler in de ploeg worden.” Het gevolg hiérvan is dat de Gouden Driehoek Emile - Sonck - Buffel niet kan blijven staan.De bondscoach, opnieuw diplomatisch.

“Wacht eerst af hoe Emile het weekend doorkomt. Bovendien dient een vriendschappelijke match om dingen uit te proberen. Er zullen vijftien à zestien jongens speelgelegenheid krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer