"Illegale immigratie Congo-België georganiseerde misdaad"

De illegale immigratie tussen Congo en België is een goed georganiseerde misdaad. Vooral Congolese meisjes en vrouwen tussen 15 en 30 jaar zijn het slachtoffer van het netwerk.

Belga

Dat heeft Freddy Roosemont, de directeur-generaal van de Belgische Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), zaterdag gezegd op een persconferentie in Kinshasa aan het einde van een driedaags seminarie over de strijd tegen de mensensmokkel. Het Congolese, onafhankelijke persbureau APA heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Om te strijden tegen het fenomeen dringt Roosemont aan op een betere opleiding die gelinkt is aan het fenomeen, op meer preventie en op uitwisseling van informatie tussen Congo, België en andere landen in de Schengenzone. In mei wordt in België een opvolgingsvergadering georganiseerd over de problematiek.

De Belgische ambassadeur in Kinshasa, Renier Nijskens, heeft op zijn beurt het idee verdedigd van de opening van een gespecialiseerd bureau dat visa uitreikt voor Schengenlanden. Zo kan volgens Nijskens de toekenning van visa beter gecoördineerd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer