Ontvang post uit de ruimte

Postzegelverzamelaars kunnen zich verheugen in een brief die in het Internationaal Ruimtestation ISS is gepost. Zij dienen er echter wel minstens 20.000 dollar voor neer te tellen, zo heeft woordvoerder Sergej Gorboenov van het Russische ruimtevaartbureau Rosaviacosmos vrijdag bekendgemaakt.

Belga

De bewuste brieven krijgen op hun postzegel in het ISS een stempel, en reizen dan naar hun bestemmelingen op Aarde. De geïnteresseerden moeten er 20.000 tot 30.000 dollar voor dokken.

Gorboenov verklaart die hoge kostprijs door het feit dat het transport van een kilo vracht naar het ISS tussen 10.000 en 20.000 dollar kost. Vervoer van het complex naar de Aarde kost dan weer 60.000 dollar. Daarbovenop dienen de opvarenden van het ISS tijdelijk postmeester te spelen, een karwei dat volgens de woordvoerder 18.000 à 19.000 dollar per uur kost.

Met de post-stunt hoopt het noodlijdende Rosaviacosmos extra inkomsten te verwerven. Andere reeds toegepaste methodes zijn het meenemen van ruimtetoeristen, publiciteit maken in de ruimte en op draagraketten.

Wanneer de brieven naar de Aarde reizen is onduidelijk. Gorboenov noemde ook niet de naam van de firma die voor het initiatief instaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer