Shuttledirecteur Dittemore zou NASA willen verlaten

Shuttledirecteur Ron Dittemore zou op het punt staan de NASA te verlaten voor een baan in de privé-sector, zo meldde de algemene en de ruimtevaartpers in de VS zondag onder aanhaling van bronnen bij het Amerikaanse ruimtevaartbureau. De beslissing zou al voor het dodelijke ongeval met het ruimteveer Columbia zijn genomen.

Belga

De 51-jarige Dittemore zou zijn besluit komende week bekendmaken. Maar noch kwaliteitskranten als de Orlando Sentinel en de New York Times als gespecialiseerde ruimtevaartsites konden de hoge functionaris bereiken. Ook bij de NASA was geen officiële commentaar te verkrijgen. Dittemore is vooral in de actualiteit gekomen op briefings in de eerste dagen na het dodelijke ongeval met de Columbia op 1 februari. Hij zou volgens de Amerikaanse pers al vo/o/r het ongeluk van plan zijn geweest te verzaken aan een verdere baan bij de NASA na daar 26 jaar te hebben gewerkt.

Hij zou een job in de privé-sector krijgen maar zou zijn vertrek precies vanwege het ongeval met Columbia hebben uitgesteld. Het onderzoek is al lang niet meer in handen van de NASA maar van een onafhankelijke commissie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer