Man gijzelt passagiers in Duitse lijnbus

Een gewapende man heeft vrijdag in Bremen een lijnbus met zeker vijftien inzittenden gekaapt. De politie van de Noord-Duitse stad heeft dat verklaard.

AP Ned

De dader, die een pistool bij zich heeft, dwong de chauffeur over de Autobahn 27 in de richting van Hannover te rijden. Na ruim twee uur kwam de bus tot stilstand bij Hildesheim, in de buurt van Hannover.

De dader, die volgens ooggetuigen een mediterraan uiterlijk heeft en rond de 25 jaar zou zijn, vroeg daar om water en een mobiele telefoon. Hij zei te willen spreken met de burgemeester van Bremen, Henning Scherf. De politie staat in contact met de man, maar tast nog in het duister over zijn motief.

Na het middaguur hadden vier gijzelaars de bus verlaten. Een van hen wist te ontsnappen en van de overige drie is niet duidelijk of zij zijn vrijgelaten of dat ze wisten te vluchten. De politie ondervraagt de ontkomen gijzelaars.

Het is de tweede buskaping in Duitsland in twee weken tijd. Op 11 april kaapte een bankrover een Berlijnse stadsbus. Na meer dan vier uur bestormde de politie die bus. De twee overgebleven gijzelaars bleven ongedeerd, de gijzelnemer werd door de politie in de schouder geschoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer