Man gijzelt lijnbus in Bremen

Een gewapende man heeft vrijdag in Bremen een lijnbus met vermoedelijk vijftien inzittenden gekaapt. De politie van de Noord-Duitse stad heeft dat verklaard.

AP Ned

De dader, die een pistool bij zich heeft, dwong de chauffeur over de Autobahn 27 in de richting van Hannover te rijden. Over het motief van de dader, die volgens ooggetuigen een mediterraan uiterlijk heeft en rond de 25 jaar oud zou zijn, is nog niets bekend. De politie zou inmiddels contact hebben gelegd met de man, maar of hij heeft gezegd wat hij met de gijzeling beoogt, wilde de politie niet zeggen.

Drie gijzelaars konden de bus in de loop van de ochtend verlaten. Het is onduidelijk of zij zijn vrijgelaten of dat ze wisten te vluchten. De bus wordt op de snelweg achtervolgd door de politie en een speciale commando-eenheid.

Het is de tweede buskaping in Duitsland in twee weken tijd. Op 11 april kaapte een bankrover een Berlijnse stadsbus. Na meer dan vier uur bestormde de politie die bus. De twee overgebleven gijzelaars bleven ongedeerd, de gijzelnemer werd door de politie in de schouder geschoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer