Ullrich wint weer

Jan Ullrich heeft zijn fans verrukt. In Rundum Köln, waar het publiek met velen duizenden samengedromd stond langs het parkoers, reed het zorgenkind van het Duitse wielrennen de complete concurrentie op een hoop. Hij rondde een solo van vijftig kilometer winnend af. Renners van zijn oude ploeg Telekom hadden vergeefs jacht gemaakt op de oud-Tour-winnaar.

GPD

BR>

Het betekende de eerste seizoenszege voor Jan Ullrich, die vanwege een schorsing en een blessure veertien maanden buitenspel stond. Danilo Hondo (Telekom) eindigde op bijna twee minuten als tweede. "Dit bewijst dat wonderen nog bestaan", sprak de triomfator na afloop. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik zo'n prestatie in Duitsland kan leveren. Hier had ik helemaal niet op gerekend."

De demonstratie van Ullrich komt zijn door geldzorgen geplaagde Team Coast als geroepen. De ploeg zit dringend verlegen om (co)sponsors. "Hopelijk heeft Jan ze nu over der streep getrokken", zei ploegleider Rudy Pevenage na afloop. Dat was volgens Ullrich zelf niet de intentie achter de lange aanval. "Ik had gewoon zin om te koersen. Het idee om aan te vallen kwam vanzelf. Demarreren, de koers hard maken. Dat wilde ik en plots zat er niemand meer in mijn wiel."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer