Bert Roesems breit verlengstuk aan Belgische succesweek

De Belgische succesweek blijft duren. Na Peter Van Petegem (Parijs - Roubaix) en Ludovic Capelle (Scheldeprijs) was het donderdag de beurt aan Bert Roesems om te juichen. De lange wapper uit Halle, niet bepaald begiftigd met explosieve benen, haalde het na een rondje koelbloedig gokwerk in de sprint van drie medevluchters.

ghouben

Het Franse noorden blijft een geliefkoosde arena voor de Belgen. Mijnstof, opwaaiende aarde en kasseien,meer hoeven ze niet om wild te worden.Toch was het al van 1997 geleden dat een landgenoot zich op de schitterende palmares van de GP van Denain (cat. 1.3) kon fietsen.

Ludo Dierckxsens was de laatste.Ook donderdag zag het er even niet hoopvol uit. Met Dacruz, Edaleine,Voeckler,Aus en Arvesen walste tot 25 km voor de streep een vijftal zonder Belgen voor de grote groep uit. Roesems en Brandt zetten dat euvel samen met een kliek van 20 recht in de voorlaatste ronde.

“Ik speelde het zo cool als maar kon. Geen trap te veel”, pochte de winnaar, die eerder ook de tijdrit van de GP Breukink op zijn naam schreef.“Maar ik was wel mee toen de kopgroep in twee brak. Op het moment dat ploegleider Vanderschueren Gaan! in mijn oortje schreeuwde, achtte ik het moment slecht gekozen. Ik kan een stukje temporijden, maar vier, vijf man een kilometer lang op afstand houden lukt nooit. Pas toen Voeckler ging en stilviel, was het mijn beurt. Niemand kwam nog langs mij. Niet slecht, hé, voor iemand die geen sprint heeft? Parijs - Roubaix opende mij de ogen. Ik zwom niet zo ver achter de koplopers, wat op een schitterende conditie wees. Verzilveren, dacht ik bij mezelf. Maar aan winnen had ik toch niet durven denken. De ploeg verdient dit.We rijden al het hele jaar goed, maar het ontbreekt ons aan iemand die het kan afmaken.”

1. Bert ROESEMS, de 196,2 km in 4u30’39” (gem 43,5 km/u); 2. Enrico Poitschke (Dui); 3. Thomas Vöckler (Fra); 4. Pierre Bourquenoud (Fra) 7” ; 5. Frédéric Guesdon (Fra) 18” ; 6. Jimmy Engoulvent (Fra) 31”; 7. Jérôme Pineau (Fra) 34”; 8. Christophe Edaleine (Fra); 9. Carlos Da Cruz (Fra) 40”; 10. Anthony Geslin (Fra); 11. Allan Johansen (Den); 12. Tom Flammang (Lux); 13. Daniele Pietropolli (Ita); 14. Stéphane Barthe (Fra); 15. Franck Pencolé (Fra); 16. Mark Scanlon (Ier); 17. Christophe Brandt; 18. Alan Iacuone (Aus); 19. Michael Buffaz (Fra); 20. Stéphane Berges (Fra); 21. Christian Poos (Lux); 22. Benoit Poilvet (Fra); 23. Nicolas Vogondy (Fra) 6’27”; 24. Matthé Pronk (Ned); 25. Jimmy Casper (Fra) 8’15”; 26. Philippe Gaumont (Fra); 27. Tom Stremersch; 28. Saulius Ruskys (Lit); 29. Andy Flickinger (Fra); 30. Kristof Trouvé; (...) 38. Gorik Gardeyn; 46. Stefan van Dijk (Ned); 49. Gert Vanderaerden; 52. Jan Verstraeten; 57. Matthew Gilmore; 64. Bert De Waele; 65. Staf Scheirlinckx; 70. Steve De Wolf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer