GP F1 San Marino: overwinning en tranen voor Michael Schumacher

De Duitser Michael Schumacher stond zondag voor de eerste keer dit seizoen op het hoogste schavotje na de Grote Prijs van San Marino, de vierde manche van het wereldkampioenschap Formule 1. Het was een bewogen 65e overwinning voor de Duitse wereldkampioen in Imola. Schumacher was er na de wedstrijd met zijn gedachten niet bij. Een zwarte band rond de arm getuigde van de tragische dood van zijn moeder.

Belga

De 55-jarige moeder van Ralf en Michael, Elizabeth Schumacher, overleed de voorbije nacht in een ziekenhuis in Keulen, waar de twee broers zaterdag nog langsgingen na de kwalificaties. Ondanks dit zware verlies wilden Michael en Ralf aantreden in de thuis-GP van Ferrari, waarin ze vanaf de eerste minuut fel strijd leverden. Ondanks een goede start van de jongste van de twee, was het uiteindelijk Michael in zijn Ferrari, die aan het langste einde trok en de Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) en ploeggenoot Rubens Barichello voorafging.

Ralf Schumacher eindigde in zijn Williams-BMW op een vierde plaats voor de Brit David Coulthard (McLaren-Mercedes), de Spanjaard Fernando Alonso (Renault), de Colombiaan Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) en de Brit Jenson Button (BAR-Honda). Hoewel hij op het podium verscheen, ondanks een vrijstelling van de Internationale Automobielfederatie (FIA), gaf Michael Schumacher verstek voor de persconferentie na de race, waarop hij vervangen werd door de teambaas van de Scuderia, Jean Todt. "Michael heeft zijn werk willen doen en hij deed het voortreffelijk", verklaarde Todt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer