Bijna 300.000 Vlamingen namen deel aan stemtest VRT

Bijna 300.000 Vlamingen hebben zondagavond meegedaan aan de stemtest van de openbare omroep VRT. Via stellingen konden geïnteresseerden hun stemprofiel samenstellen met het vooruitzicht op de parlementsverkiezingen. Agalev en het Vlaams Blok scoren alvast beter dan bij eerdere opiniepeilingen.

Belga

Respectievelijk 14,4 en 15,9 procent van de deelnemers lijkt zich achter deze twee partijen te scharen. VLD en CD&V blijven volgens de stemtest de grootste partijen met 20,8 en 20,3 procent van de stemmen. Het kartel sp.a-Spirit realiseerde 26,4 pct van de stemmen, afzonderlijk was dat voor de sp.a 18 pct en voor Spirit 8,4 pct. De NV-A haalde 2,2 pct. Stemmen kon telefonisch, via sms of op het internet.

Door te antwoorden op 36 vragen, kon de kijker achterhalen welke partij inhoudelijk aanleunt bij zijn of haar visie op actuele thema's. De stellingen waren geformuleerd door professoren en voorgelegd aan de partijvoorzitters van zeven politieke partijen. Zij beantwoordden de vragen volgens het standpunt van hun partij. De stemtest kan nog worden ingevuld via vrtnieuws.net tot 18 mei, de dag van de verkiezingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer