Nieuw toenaderingsgesprek tussen Noord- en Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft maandag een voorstel aanvaard van Noord-Korea om eind april een bijeenkomst op hoog niveau te houden over de toenadering tussen beide naties en over economische samenwerking. De bijeenkomst zou volgens een officiële bron in Seoel plaatsvinden in Pyongyang. Het zou gaan om een bijeenkomst op ministerieel niveau. Volgens de woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van eenwording zou de bijeenkomst plaatshebben van 27 tot 29 april.

Belga

Zuid-Korea zal de kans aangrijpen om haar bezorgdheid uit te drukken over het nucleaire programma van Noord-Korea. Het voorstel van Noord-Korea om de sinds meer dan een maand bevroren gesprekken te hernemen, kwam er gelijktijdig met de vraag van Pyongyang naar rijst en meststoffen.

Zuid-Korea die deze week uitgesloten werd uit de gesprekken tussen China, Noord-Korea en de Verenigde Staten over de provocatiecrisis rond de heropstart van het Noord-Koreaanse nucleaire programma, heeft aangegeven dat het bereid zou zijn om 200.000 ton meststoffen te geven om haar noorderbuur te helpen in de strijd tegen de hongersnood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer