Vredesgesprekken tussen maoïsten en Nepalese regering uitgesteld

De eerste ronde van de formele gesprekken tussen de regering en de maoïsten in Nepal die voor maandag was gepland, is voor onbepaalde duur uitgesteld. Dat hebben bronnen binnen de regering en bij de maoïsten meegedeeld.

Belga

Volgens de woordvoerder van de maoïsten, Krishna Bahadur Mahara, zijn de gesprekken uitgesteld omdat de "regering het vredesproces niet ernstig lijkt te nemen". Volgens Mahara wil de regering de belangrijke thema's zoals eerder vooropgesteld, niet onmiddellijk aanpakken. "Wij willen onmiddellijk ter zake komen, maar de regering lijkt haar huiswerk niet gedaan te hebben en probeert de periode van onzekerheid te verlengen". Mahara zei ook dat nog geen nieuwe datum is vastgesteld om de onderhandelingen aan te vatten.

Bronnen binnen de zeskoppige regering van Nepal opperen dat de maoïsten hun "contract hebben verbroken". De regering en de maoïsten kwamen op 29 januari overeen om vredesgesprekken te houden met het oog op het einde van de gewelddadige maoïstische opstand, die in zeven jaar al bijna 8.000 mensenlevens heeft gekost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer