Meisje sterft na ongeval met vluchtmisdrijf

De 7-jarige Elke M. uit Boom is maandag overleden nadat ze zondagavond in de Velodroomstraat met haar fietsje door een auto werd gegrepen. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. De ouders van Elke waren getuige van het ongeval. Zij reden met hun auto achter hun dochterje aan.

BR>

Voorlopig is er geen spoor van de vluchtende chauffeur. De lokale politie zone Rupel zoekt naar een sportieve wagen, met achteraan een spoiler die uit drie horizontale latten bestaat. De auto heeft een donkere - vermoedelijk blauwe - kleur. Door het ongeval is de wagen waarschijnlijk vooraan beschadigd.

Zondagavond om 20u kwam Elke M. met haar fietsje uit de Hollezijp in Boom gereden. Ze draaide de Velodroomstraat in om ter hoogte van de servitudeweg de Velodroomstraat over te steken. Op dat ogenblik werd ze in het midden van de rijweg door een auto gegrepen en met haar fiets over een afstand van vijftig meter meegesleurd. De bestuurder vervolgde zijn weg zonder verpinken.

Elke was buiten bewustzijn en werd in het ziekenhuis Heilige Familie in Reet opgenomen. Daar werd besloten haar met de MUG naar het Koningin-Paolaziekenhuis in Antwerpen te brengen. Om 4.40u overleed Elke er aan haar verwondingen.

Wie getuige was van het ongeval of informatie heeft over de gevluchte chauffeur, wordt verzocht contact op te nemen met de lokale politie zone Rupel op het nummer 03-880.19.99.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer