500-tal 'Stop USA'-betogers in Brussel

Circa 500 personen zijn maandagnamiddag omstreeks 14u20 in Brussel aan een optocht tegen de "Anglo-Amerikaanse invasie van Irak" begonnen, daartoe opgeroepen door een anti-oorlogsplatform 'Stop USA' dat bestaat uit diverse niet-gouvernementele organisaties en verenigingen.

Belga

De manifestanten, die volgens eerste gegevens met een 500-tal zouden zijn, vertrokken vreedzaam en in een vriendelijke sfeer aan het Noordstation naar het Rogierplein vanwaar zij via de Broekstraat naar het Martelaarsplein trekken, het eindpunt van de manifestatie waar een meeting met toespraken en liederen voorzien is.

De betoging staat los van de manifestanten uit Leuven die naar het Brusselse Jubelpark stappen, georganiseerd door het platform 'Neen tegen de Oorlog'. Toch wordt verwacht dat de groep in de namiddag zich zal aansluiten bij die in het Jubelpark. Daar staan een tiental muziekgroepen op de affiche. Alleszins zullen op het Martelaarsplein de mensen worden uitgenodigd zich naar het Jubelpark te begeven, aldus een woordvoerder van Oxfam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer