Vredesmars van Leuven naar Brussel

Een hondertal manifestanten is maandagmorgen om 09.30 uur vanop het Ladeuzeplein in Leuven vertrokken voor een protestmars naar Brussel. Ze zijn het niet eens met de oorlog in Irak. "Wij willen geen oorlog", staat te lezen op bordjes. De manifestatie is een initiatief van de Leuvense Coördinatie tegen Oorlog. De organisatoren verwachten dat er op diverse plaatsen onderweg nog mensen zullen aansluiten.

Belga

In een toespraak bij de start stelde organisator Ward Geens dat de grote militaire operatie in Irak weliswaar voorbij is maar dat de oorlog nog steeds wordt voortgezet onder de vorm van een bezetting. "Wat Bush aankondigde als een bevrijding is uitgedraaid op een massale verwoesting van dit land", zei hij.

Geens eist dat de Iraki's met de hulp van de Verenigde Naties hun lot in eigen handen kunnen nemen. De Belgische regering moet volgens hem de Amerikaans militaire transporten door ons land verbieden, om zo de logistieke steun aan de bezetting een halt toe te roepen.

De tocht gaat via Bertem, Leefdaal en Vossem naar Tervuren. Rond 13.00 uur wordt daar een picknick-stop ingelast nabij het Afrika-museum. De betogers zullen rond 16.00 uur arriveren in het Brusselse Jubelpark. Daar wordt in de loop van de namiddag een vredesconcert georganiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer