Volley: Tongerse vrouwen favoriet in finale play-offs

Zondag (17u00) staat de eerste match van de finale van de play-offs bij de vrouwen op het programma. Eburon Tongeren start in die finale thuis tegen Kieldrecht. De Limburgse dames draaien op volle toeren dit seizoen: Europees brons, bekerwinst, 42 zeges op 44 wedstrijden met daarbij geen enkel verlies in eigen huis. Logisch dus dat Tongeren als favoriet begint.

ghouben

De bijna 44-jarige Poolse Anja Sliwinska voelt zich goed in haar vel bij Tongeren. “Ik voel me nog zo fris als een beginner,” lacht ze. “Ik ben in mijn carrière altijd blessurevrij gebleven. Ik denk nu zelfs aan één seizoen meer bij Eburon.” Tongeren is klaar voor de finale.

“We verkeren in topvorm en de sfeer is uitstekend na het bekersucces. Nee, van nervositeit is absoluut geen sprake bij ons.”

Bij Kieldrecht zullen Claes, Teterina, Van Looy, Rommens en de Spaanse Tico Gonzalez (ze wil een kindje) na dit seizoen vertrekken.

“Op het veld denkt niemand het is hier voor mij bijna afgelopen, ik geef me niet honderd procent. Integendeel, je wil voor de laatste keer voluit gaan, je nog eens tonen. Hoewel we de drie onderlinge confrontaties dit seizoen wonnen, mogen we Kieldrecht zeker niet onderschatten. Met het aanvalsduo Barinova-Vindevoghel en libero Savchenko hebben ze drie sterke troeven.Toch geloof ik rotsvast in onze winstkansen, desnoods in vijf keer. Want na de beker willen we maar al te graag als toetje de titel aan Tongeren schenken.”

Limburger Gert Vande Broek verdient al tien jaar zijn strepen als coach bij Kieldrecht. Hij heeft een nieuwe strategie uitgedokterd na de tegenvaller in beker tegen Tongeren. “We zakten receptioneel weg na een 0-1-voorsprong. Tongeren nam een erg flauwe start, maar het had een explosieve reactie in huis. De geringe slagkracht aan het net werd ons fataal.Tongeren start als favoriet, dat is duidelijk.” Dat Kieldrecht met een uittocht van speelsters zit opgezadeld, vindt Vande Broek geen ramp.

“Ik blijf bij Asterix en er zal ook een intocht van vers talent zijn.We veroverden al vijf bekers en drie Belgische titels, da’s niet niks. Bovendien zijn we als playoffs finalist geplaatst voor de Europese Top Teams Cup. Ik kies daarom voor een ontspannen aanpak en voorts zien we wel...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer