F1: Fisichella toch als winnaar gevierd

De prijsuitreiking van de Grote Prijs van Brazilië Formule 1 is vrijdagochtend overgedaan op het 'circuit Enzo en Dino Ferrari' in Imola voor de start van de oefenritten van de Grote Prijs van San Marino. De Italiaan Giancarlo Fisichella (Jordan-Ford) kreeg de trofee uit handen van de Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), die twee weken geleden in Sao Paulo nog op het hoogste schavotje stond, en Eddie Jordan ontving de constructeursbeker van Ron Dennis.

Belga

De Jordan-Ford van de Italiaan en de McLaren-Mercedes van de Fin stonden zij aan zij aan de startlijn in Imola, terwijl Bernie Ecclestone, de sterke man van de Formule 1, optrad als ceremoniemeester. Het hele Jordan-team was aanwezig om de laattijdige huldiging te vieren.

De Internationale Automobielfederatie (FIA) had vorige week Fisichella alsnog uitgeroepen tot winnaar van de GP van Brazilië. In eerste instantie was de Italiaan als tweede aangeduid achter Raikkonen. De wedstrijd, die oorspronkelijk over 71 ronden had moeten gereden worden, werd stopgezet na een dubbel ongeval in de regen van de Australiër Mark Webber (Jaguar) en Fernando Alonso (Renault).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer