CNN draagt paus en Fidel beetje te vroeg ten grave

De intranet-website van de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft tijdelijk gepronkt met in memoria van paus Johannes Paulus II en Fidel Castro. Van beiden wordt aangenomen dat zij het tijdelijke nog niet voor het eeuwige gewisseld hebben. Een woordvoerder van de zender haastte zich vrijdag te zeggen dat het om en "kleine (technische) vergissing" ging.

Belga

BR>

"Omdat het paswoord dat toegang verleent tot deze interne site per vergissing gedesactiveerd was, kwamen bezoekers die dachten op de CNN-website te zijn op het intranet terecht", zo verklaarde de woordvoerder.

De tijdelijke blik in de interne CNN-keuken bleek met name goed nieuws voor de Cubaanse 'lider massimo': Fidel wordt niet gebrandmerkt als communistische gek, terrorist of gevaar voor de wereldvrede; zijn necrologie 'Fidel Castro (1926-2001)' draagt de eerlijke titel "De Geschiedenis zal over mij oordelen". Het in memoriam van de paus begint met de gevleugelde woorden die de katholieke leider tijdens zijn bezoek in 1998 aan Cuba uitsprak: "Ik ben als pelgrim gekomen met liefde, vertrouwen en hoop".

Ook enkele andere belangrijke mensen met nog levensbloed in de aderen mogen zich verheugen in een fijn vaarwel van CNN: onder hen de ex-presidenten Gerald Ford en Ronald Reagan en de Zuid-Afrikaanse ex-president en Nobelprijswinnaar Nelson Mandela. Kwisvraag: van wie van voormelde figuren begint de CNN-biografie met de uitspraak "Ik zal voor de vrijheid blijven vechten tot het einde van mijn dagen"? En wie voorzag zijn afscheid aan het aardse tranendal met de woorden "Ik zal afscheid nemen van de wereld met de grootste liefde voor mijn land"? Tip: Ford heeft tijdens zijn korte carrière in het Witte Huis nooit een beklijvende uitspraak gedaan. Acteur Bob Hope, tenslotte, die dezer dagen zijn honderdste verjaardag viert, behoort ook tot het kransje personalia dat volgens CNN in 2001 overleed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer