VRT: partijen uit parlement criterium voor 'Doe de stemtest'

De VRT-nieuwsdienst verdedigt de keuze van de VRT om voor het programma 'Doe de stemtest' komende zondagavond enkel de grote partijen aan bod te laten komen. "We hebben gekozen voor de partijen die momenteel in het parlement vertegenwoordigd zijn", zei Ivo Belet, projectleider verkiezingen bij de VRT. Perfect is het niet, geeft hij toe, maar er moet nu eenmaal een lijn getrokken worden.

Belga

BR>

De VRT zendt aanstaande zondag het verkiezingsprogramma 'Doe de stemtest' uit. In een eerste deel worden 36 stellingen overlopen op basis van de verschillende partijprogramma's. De kijkers thuis en in de zaal kunnen hun antwoord op de stellingen per telefoon of sms doorsturen naar de VRT, waarna de kijker te horen krijgt welke partij het best bij hem of haar past. In een tweede deel, later op de avond, wordt samen met vertegenwoordigers van de partijen de uitslag van de televoting besproken, samen met het resultaat van een soortgelijke peiling in Vlaanderen.

De partij VeiligBlauw protesteerde vrijdag omdat zij net als het Liberaal Appel, Vivant en Resist niet mag meedoen aan de verkiezingsshow. De uitzending bevoordeelt de traditionele partijen en het Vlaams Blok, stelde David Desmet van VeiligBlauw. De kleine partijen vallen immers buiten het stemadvies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer