Elektronisch kippen condoleren op het internet

Wie z'n verdriet wil uiten over het massaal afmaken van pluimvee in verband met de vogelpest, kan vanaf maandag op het internet een condoleanceregister tekenen. Een aantal Nederlandse dierenbeschermingsorganisaties heeft speciaal hiervoor de website

www.dierenrequiem.nl

in het leven geroepen.

Belga

BR>

De organisaties willen de elektronische rouwbetuigingen na afloop van de actie aanbieden aan Landbouwminister Cees Veerman. "Wij willen de minister met deze actie dwingen over te gaan tot vaccinatie van de dieren. Daarnaast wordt het volgens ons hoog tijd dat er kleinere, gemengde landbouwbedrijven komen met een mix van varkens, koeien en kippen", laat Mattheus Bleijenberg, woordvoerder van "Wakker Dier" vrijdag weten. Volgens hem kan alleen door kleinschaligheid een nieuwe ramp in deze sector voorkomen worden.

Een aantal bekende Nederlanders, onder wie Ivo de Wijs en Mensje van Keulen, heeft inmiddels laten weten de actie te steunen. In Nederland is al op 224 bedrijven vogelpest vastgesteld. Er werden al circa 16,5 miljoen stuks pluimvee vernietigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer