Luther Vandross krijgt beroerte

R&B-singer-songwriter Luther Vandross heeft woensdag, een paar dagen voor zijn 52ste verjaardag, een beroerte gehad. Hij herstelt momenteel in een New Yorks ziekenhuis, aldus de woordvoerder van zijn platenmaatschappij vrijdag aan de BBC.

Belga

"Hij is in behandeling en zijn familie en vrienden hopen op een spoedig herstel", liet zijn manager Carmen Romano weten. Meer details over de toestand van Vandross zijn niet vrijgegeven.

De R&B-ster begon zijn carrière als zanger in achtergrondkoortjes. Sinds hij besliste om solo te gaan, verkocht hij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. Vandross won in de jaren '90 vier Grammy Awards. Enkele van zijn hits zijn 'Jump to it', 'Here and Now' en 'Don't Wanna Be a Fool'.

Vandross heeft ook voor andere bekende zangers liedjes geschreven, zoals voor Aretha Franklin, Dionne Warwick, Diana Ross en Whitney Houston.

Zijn hele leven al kampt de singer-songwriter met gewichtsproblemen. Hij woog ooit zo'n 150 kilo. "Als ik het emotioneel moeilijk heb, dan kan ik het aan door te eten", zei Vandross aan het Britse muziektijdschrift Q in 1991. In 2001 kondigde hij zijn plannen aan om een boek te schrijven over zijn meest succesvolle pogingen om gewicht te verliezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer