Paasvakantie succes aan kust

Volgens directeur Lucien Bullinck van Toerisme Blankenberge is de paasvakantie tot nu toe een succes voor de kust. "Het weer tijdens het paasweekend zal het verschil maken tussen een succes of een compleet succes", zei Bullinck.

Belga

"Vandaag zal het verschil gemaakt worden, want het goede weer moet nog worden aangekondigd. Dat is van belang om de dagjesmensen en de eigenaars van appartementen in beweging te zetten. Maar niemand mag klagen. Wat we al gekregen hebben, was schitterend", aldus de directeur.

"Wie nog een hotel zoekt voor het paasweekend, is er aan voor de moeite", aldus Mieke Ackx van Toerisme Knokke-Heist. "De mensen die nu bellen, moeten we meestal teleurstellen. Quasi alle hotelkamers zijn volzet. Hoogstens wie meerdere nachten wil boeken, kan een slaapplaats vinden".

In Blankenberge is een gelijkaardig verhaal te horen. "De hotelbezetting is zeer hoog voor het hele weekend", zei Lucien Bullinck. "Veel belangrijker is echter de appartementsbezetting die veel moeilijker te meten is. Alles wijst erop dat veel appartementen bezet zijn, hetzij door de eigenaars zelf of hun familie en vrienden, hetzij door huurders. Zij maken over het algemeen de goede sfeer aan de kust"

De weersvoorspellingen voor zondag doen nog twijfelen. "Veel mensen zullen pas vrijdagavond beslissen of ze naar de kust vertrekken of niet", denkt de toerismedirecteur van Blankenberge.

"Enkele wolken kunnen het verschil maken en de mensen thuishouden. Bij lichte bewolking zal de twijfel groter zijn dan normaal. Gelukkig weten we dat het weer aan de kust vaak beter meevalt dan dieper in het land."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer