Trofee Prinses Sofia: Godefroid rukt op naar tweede plaats

Sebastien Godefroid is na de derde dag in de Trofee Prinses Sofia opgerukt naar de tweede plaats in het algemeen klassement in de Finn-klasse. Er werden woensdag drie reeksen gevaren. 'Sebbe' Godefroid werd daarin respectievelijk 5e, 4e en 3e.

Belga

Ook op de derde dag van deze regatta bleef onze landgenoot niet gespaard van pech. Halverwege de eerste reeks ontdekte hij dat een deel van zijn zeil fout getrimd was. Eens dit euvel verholpen was kon Godefroid aan een inhaalbeweging beginnen. Van ongeveer 40e positie wist hij terug te komen tot de vijfde plaats. In de tweede en de derde reeks was het de speelse wind die de zeilers parten speelde. 'Sebbe' voer lang als derde in de tweede reeks, maar een tactische fout kostte hem uiteindelijk nog een plaatsje.

In de derde reeks nam de Brit Ben Ainslie veel risico. Hij maakte een grote omweg om zo meer wind te hebben. Een goede gok zo bleek, want hij won die laatste reeks en behoudt daarmee zijn eerste plaats in het algemeen klassement. Godefroid werd derde in deze reeks en klimt in het algemeen klassement naar de tweede plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer