Verdachten bekennen moord op Tom en Sonja

De twee mannen die verdacht worden van de moord op de Duitse kinderen Tom en Sonja uit Eschweiler hebben tegenover de politie bekentenissen afgelegd. De twee verdachten zijn vrijdag voorgeleid. De rechter heeft hun voorlopige hechtenis verlengd.

AP Ned

BR>

De twee mannen, Markus W. (28) en Markus L. (33), woonden naast elkaar in een flatgebouw in dezelfde buurt als de twee kinderen, die 30 maart verdwenen nadat zij op het terrein van een verlaten mijn waren gaan spelen. Het is niet bekend of de mannen de twee kinderen ook kenden. Het lichaam van Tom (11) werd 31 maart op een parkeerplaats in een nabijgelegen bos gevonden, dat van zijn 9-jarige zusje een week later in een bos bij Euskirchen in de Eifel. Beide kinderen waren volgens de politie gewurgd en seksueel misbruikt.

De politie had de twee mannen woensdag door middel van DNA-sporen en vingerafdrukken met de moorden in verband gebracht. Flatbewoonsters hebben volgens de politie in het verleden geklaagd over exhibitionistisch gedrag van L. Officier van justitie Geimer benadrukte echter dat geen van beide verdachten een strafblad had.

De mannen sloegen op de vlucht nadat de politie een buurtonderzoek had aangekondigd waarin DNA-monsters zouden worden afgenomen. Zij werden donderdag op een parkeerplaats aan een autosnelweg in Zwitserland aangehouden nadat automobilisten hen hadden herkend. Omdat zij zich niet tegen uitlevering verzetten konden zij nog dezelfde dag aan de Duitse politie worden overgedragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer