Beelden van Saddams laatste publieke optreden in Bagdad

De Arabische televisiezender Abu Dhabi TV heeft vrijdag beelden laten zien van het laatste openbare optreden van Saddam Hussein. Volgens de zender zijn de opnames van een luid toegejuichte Saddam op straat in Bagdad gemaakt op 9 april, de dag dat het Amerikaanse leger de Iraakse hoofdstad binnentrok en er een groot aantal Saddam-beelden sneuvelde.

AP Ned

BR>

Als de claim van de zender klopt en de beelden juist gedateerd zijn en inderdaad de Iraakse leider betreffen, is dat het eerste bewijs dat Saddam de Amerikaans-Britse aanval op Bagdad overleefd heeft en de stad, net als een groot deel van zijn kliek, waarschijnlijk ontvlucht is.

Op de beelden is Saddam te zien in gezelschap van een man die sterk lijkt op zijn jongste zoon Qusai. Amerikaanse legerdeskundigen zeggen nog niet te kunnen zeggen of het opnames zijn van de echte Saddam of van een van zijn dubbelgangers. In de tussentijd gaat de zoektocht naar de voormalige Iraakse leider in Bagdad en zijn geboortestad Tikrit door. "Als hij nog in leven is zullen we hem zeker vinden", aldus een legerwoordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer