Houthalen: Jongen ramt ruit en belandt in keuken

Een auto is donderdag rond 1.45 uur ‘s ochtends om onbekende reden van de weg geraakt in de Rozenstraat in Houthalen-Oost. Een eerste huis werd op een haar na niet geraakt. De wagen vloog daarna door een omheiningsdraad, begroeid met klimop, en kwam tot stilstand tegen de achterkant van het huis van de familie Achten.

ghouben

De ravage is enorm.“We wisten niet meteen wat loos was. Het was een enorme slag.Toen ik in de keuken kwam, zag ik dat onze tuinmeubelen binnen lagen. Buiten liep een onbekende rond. Even vreesde ik voor een ramkraak. Al snel bleek het om een ongeval te gaan,” vertelt Johnny Achten. De chauffeur liep geen verwondingen op. Het ging om een 17-jarige jongen uit Genk. Hij had geen rijbewijs.

Het nieuwe tuinstel van het gezin is volledig vernield. “Pas eergisteren gekocht. De granieten tafel is loodzwaar.Vier mannen zijn nodig om ze te verplaatsen. Die tafel is door de auto opgetild tot in de keuken,” zegt Sandra Lemmens. Gelukkig zijn geen essentiële onderdelen van het 5 jaar oude huis vernield.“De steunpilaren zijn niet geraakt. De auto is netjes door de glazen door tot in de keuken gereden.” De verzekering van de familie zal de schade vergoeden en daarna terugvorderen van de chauffeur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer