Geen extra belastingen op centen uit fruitpluk

De VDAB mikt met haar actie op iedereen die wat wil bijklussen. Gepensioneerden, werklozen, studenten, iedereen kan als plukker aan de slag. Werklozen moeten gewoon op een kaart aankruisen wanneer ze gaan plukken. Als het een dag regent en ze gaan niet, dan krijgen ze voor die dag hun gewone uitkering.

ghouben

Gepensioneerden hoeven op hun plukcenten geen extra belastingen te betalen, maar ze moeten achteraf wel bij hun belastingaangifte invullen wat ze hebben verdiend.

Volgens sommige fruitboeren denken gepensioneerden vaak dat ze door het plukken aan loon zullen inboeten, maar dat is dus niet zo. Bruggepensioneerden moeten wel opletten. “Die verliezen hun uitkering,” zegt Botterman van de Boerenbond.“Tenzij ze tussen 1 januari 1987 en 1 januari 1993 met brugpensioen zijn gegaan. Dan niet. Als ze die regeling zo zouden aanpassen dat geen enkele bruggepensioneerde een deel van zijn inkomen verliest, zouden de telers trouwens ook goed zijn geholpen.Want we hebben hier in België 120.000 bruggepensioneerden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer