Plein in Moelingen helemaal herschapen in vuilnisbelt

De wijk Driesch-Winkel in de Voerense deelgemeente Moelingen is herschapen in een vuilnisbelt. Sluikstorters hebben op het pleintje hun grof huisvuil gedeponeerd: oude matrassen, meubels, ijzer, snoeihout, afbraakmateriaal en andere rommel.

ghouben

Nu de Paasdagen voor de deur staan en volgend weekend het vernieuwde centrum van Moelingen feestelijk geopend moet worden, maken de buurtbewoners zich zorgen.

Naast de reguliere ophalingen van huishoudelijk afval en PMD, zorgt de gemeente ook voor het ophalen van papier, ijzer en snoeihout.

“En dat loopt na de gebruikelijke kinderziektes relatief vlot.Voorts verzorgt de gemeente op regelmatige tijdstippen ook een ophaaldienst voor grof huisvuil. Er zijn duidelijke voorschriften en iedere Voerenaar hoort het afval op de gemelde data voor zijn eigen huisdeur te plaatsen zodat de technische dienst controle heeft. Blijft er iets staan, dan is de eigenaar verantwoordelijk,” aldus schepen Jean Duysens.

Maandag stond voor de deelgemeente Moelingen het grof huisvuil op het programma.“Sinds zaterdag heeft een buurtbewoner het startsein gegeven, en zijn grof huisvuil op het pleintje van de Driesch gedeponeerd. Verschillende andere buren hebben zijn voorbeeld gevolgd. Zelfs mensen van op de Wezetstraat over het bruggetje zijn hier afbraakmateriaal komen lossen. Als je ‘s morgens opstaat, merk je dat er weer een nieuwe lading rotzooi bijgekomen is,” zucht buur Marc Theunissen.

“Gisterochtend kwam hier een auto met aanhangwagen met Nederlandse nummerplaat voorbij. Even later was het karretje leeg,” bevestigt Theo Broers. Intussen kreeg het stort bezoek van talrijke nieuwsgierige verzamelaars en handelaars in oud ijzer.

Huisraad, porselein en gebruiksvoorwerpen verwisselden van eigenaar. Maar de afvalhoop werd steeds groter. Matrassen, zetels en afbraakmateriaal kregen het gezelschap van oude schoenen, wc-potten, zink, lood en oud ijzer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer